İçeriğe geç

Yeni Ay Ritüeli Nasıl Yapılır

Yeni ayda hangi ritüel yapılır?

Yeni ay ritüelleri kişinin kendi isteklerine göre tasarlanır. Bu ritüeller yaratıcı bir pano hazırlamak, kişinin bedenine bakmak, mum yakmak veya bir kağıda dilekleri yazmak gibi uygulamaları içerebilir.

Yeni ayda nasıl dilek dilenir?

Bir kağıda, yeni ayda gerçekleşmesini istediğiniz dilekleri yazın. Bunu düşünmek veya sadece bir şey “dilemek” yerine, kağıda somut şeyler yazmak dileklerinizi daha “gerçek” hale getirir. Dileklerinizi formüle ederken cömert olmayı unutmayın. Hayal edin ve imkansız olduğunu düşündüğünüz şeyleri dilemekten vazgeçmeyin.

Yeni ayda neler yapılmaz?

Koyunlar yeni ayda kırpılmamalıdır, çünkü yünleri kolayca yırtılır ve güveler tarafından saldırıya uğrar. Ağaçlar yeni ayda kesilmemelidir, çünkü odunları kolayca eğilir, çatlar ve çürür. Budama ve aşılama yeni ayda yapılmamalıdır, çünkü uzun sürmez (bu işleri yapmak için yarım ayı bekleyin).

Dolunay ritueli nasıl yapılır?

Dolunay ritüeli için belirli bir yöntem olmasa da tamamen kişisel bir uygulamadır ve kişinin tercihine bırakılır. Niyetinize göre bir mum yakın; bırakmak istediğiniz enerjileri bir kağıda yazın ve yakın; olumlama cümlelerini tekrarlamak ve benzeri şeyler dolunay ritüeli olabilir.

Ritüel örnekleri nelerdir?

Diğer ritüel örnekleri: Yatağı toplamak, odayı havalandırmak, yoga yapmak, şınav veya mekik çekmek, kitap okumak, sabahları kahve içmek.

21 Aralık’ta hangi ritüel yapılır?

En uzun gecenin yaşandığı 21 Aralık ile ilgili ilginç ritüellerden biri olan nar kırma geleneğinin tarihi Yunan mitolojisine dayanır. Genellikle 21 Aralık’ta gerçekleştirilen nar kırma ritüeli, Yeni Yıl’dan önce veya Yeni Yıl Günü’nde de gerçekleştirilir.

Yeni Ay etkisi ne kadar sürer?

Yeni ay etkisi yeni aydan üç gün önce başlar. Bu yoğun enerji yeni aydan üç gün sonrasına kadar sürer.

Dolunayda dilek dilenir mi?

Dolunay ritüeli, evrenin ve cennetin dilek kapıları açıkken, tıpkı ayın dolunay evresine girdiği sırada gerçekleştirilir. Dolunay ritüelleriyle, hangi etki altında olursak olalım, negatif enerjiyi pozitife dönüştürebilir ve cennetle uyum içinde daha hoş bir akış içinde bulabiliriz.

Dilek için hangi renk?

Dilek Mumunu Seçmek: Dileğinizle ilişkilendirdiğiniz enerji veya niyetle eşleşen bir renk seçmek için renk seçimi önemlidir. Örneğin, mavi dilek mumları barış ve mutluluğu temsil ederken, sarı dilek mumları para ve kazançla ilişkilendirilir.

Yeni ay olunca ne olur?

Yeni Ay. Ay’ın ışıksız tarafı Dünya’ya bakar. Ay Dünya’dan net bir şekilde görülemez. Ancak, bir güneş tutulması sırasında görülebilir.

Ayın yenisinde neler yapılır?

Yeni ayda (yeni aydan veya yarım aydan dolunaya kadar olan büyüme dönemi) ekilen, dikilen, hasat edilen veya toplanan ürünler böcekler ve küflerle enfekte olacaktır. Koyunlar yeni ayda kırkılmamalıdır, aksi takdirde yünleri hızla yırtılır ve güvelerle istila edilir.

Yeni ay 7 gün sonra ne olur?

Bu evreye “yarım ay” denir. Yeni ay evresinden yaklaşık yedi gün sonra, ay yörüngesinde C noktasına ulaşır, doğuya doğru uzanma açısı 90°’dir ve gün batımında güneye bakan bir gözlemci ayın tam olarak sağ yarısının aydınlandığını görecektir. Bu evreye “ilk çeyrek” denir.

Peygamber efendimiz dolunayda ne yapardı?

Tirmizî’nin rivayetine göre; “Ey Ebû Zerr, her ayda üç gün oruç tuttuğun zaman, 13, 14 ve 15. günleri de oruç tut.” ⚕️ Peygamber Efendimiz, 1400 yıl önce beden ve ruh sağlığı için eyyam-ı biyd (beyaz günler) olarak adlandırılan dolunay günlerinde oruç tutmayı tavsiye etmiştir.

Ritüel nedir, nasıl yapılır?

Latince ritus kelimesinden gelir. Ritüel, kişinin kendi enerji alanının veya frekansının aktivasyonudur. Başka bir kişinin alanını etkilemez. Örneğin, meditasyon yapmak, yatmadan önce dua etmek, diş fırçalamak ve hatta duş almak bile birer ritüel türüdür.

Dolunay görünce ne söylenir?

Dolunayı ilk görenlerin Ayetel Kürsi’yi okumaları tavsiye edilir. Allahu lâilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm. Vakit boşadır.

Ay suyu ritüeli nasıl yapılır?

Ay Suyu Hazırlama Ritüelleri ve Gerekli Malzemeler Malzemeler arasında; temiz bir cam şişe, kaynak suyu ve ay ışığı bulunmaktadır. Cam şişeyi kaynak suyuyla doldurduktan sonra, onu ay ışığında bırakarak enerjisini suya aktarabilirsiniz. Suyun doğrudan ay ışığına maruz kalması önemlidir.

Su ritüeli ne zaman yapılır?

Ay su ritüeli ay döngüleri sırasında yapılabilir, ancak yeni ay döneminde bu ritüeli yapmak önerilmez çünkü ay görünmez. En uygun dönem dolunaydır. Dolunay sırasında, ayın tamamı görünür olduğundan ışığı daha fazladır.

Sirius ritüeli ne zaman yapılır?

Sirius ve Güneş’in kavuşumu astrolojideki en önemli olaylardan biridir. Tarih boyunca astrolojik çalışmalarıyla da bilinen eski Mısırlılar, Güneş ve Sirius’un kavuşumunu her yıl kutsal sayarlardı. Sirius ritüelleri her yıl Temmuz ayında gerçekleşir.

Dolunayda dilek dilenir mi?

Dolunay ritüeli, evrenin ve cennetin dilek kapıları açıkken, tıpkı ayın dolunay evresine girdiği sırada gerçekleştirilir. Dolunay ritüelleriyle, hangi etki altında olursak olalım, negatif enerjiyi pozitife dönüştürebilir ve cennetle uyum içinde daha hoş bir akış içinde bulabiliriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir