İçeriğe geç

Trendyol Iade Parasını Kim Öder

Trendyol iadeleri kim öder?

– Ürün iade koşullarına uygunsa iade işlemi 2-10 iş günü içerisinde tamamlanacaktır. – Ürün iade koşullarına uygun değilse adresinize geri gönderilecektir. İadeniz tamamlandıktan sonra üye mail adresinize bilgilendirme mesajı gönderilecektir. Bu mesajı aldıysanız Trendyol bankanıza iade işlemini gerçekleştirmiş demektir.

Trendyol iade kargoyu kim öder 2024?

“Tüketici, satıcının belirttiği kargo şirketi ile önceden kararlaştırılmışsa teslimat masrafları tutarına kadar iade masraflarını karşılamakla yükümlüdür.”

İade edilen ürünün kargo ücretini kim öder?

Mesafeli sözleşmelerde cayma hakkının kullanılması halinde, ilgili mevzuatın yürürlüğe girdiği tarih olan 1999 tarihine kadar satıcı iade kargo bedelini ödemekle yükümlü olup tüketicilerin iade kargo bedeli ödemesi kesinlikle söz konusu değildir.

Trendyol iadeyi kabul etmezse ne olur?

Kargo şirketi iadenizi seçtiğiniz tarihte alamadıysa, bir sonraki iş gününde tekrar sizi ziyaret edecektir. Kargo şirketinin gönderdiği bilgileri SMS ve e-posta yoluyla takip edebilirsiniz. İadeniz ikinci planlanan tarihte alınamazsa, size verilen iade kodu iptal edilecektir.

Trendyol evden iade ücretli mi?

Aralık ayında Trendyol müşterilerinin yaptığı tüm iadelerin yüzde 25’i ücretsiz kapıdan kapıya iade hizmeti aracılığıyla yapıldı. Kapıya İade hizmetiyle Trendyol müşterileri, ürünün teslim edilmesini istedikleri günü seçebiliyor.

Trendyol kargo ücreti kime ait?

Trendyol üzerinden yapılan satışlarda kargo masrafları satıcıya aittir. Kargo masrafları siparişe bağlı olarak hesabınızdan düşülür. Kesilen tutar ay sonunda sabit ücret olarak faturalandırılır.

İade ücreti ödenmezse ne olur?

Toplam bedel 14 gün içinde alıcıya iade edilmelidir. SATIN ALINAN ÜRÜNÜN BEDELİ ÖDENMEZSE: 7. Alıcı, satın aldığı ürünün bedelini ödemez veya banka kayıtlarında iptal ederse, satıcının ürünü teslim yükümlülüğü sona erer.

Trendyol etiketi koparılan ürün iade edilir mi?

Ürün etiketi olmadan iade edilebilir mi? İade etmek istediğiniz ürünün etiketinin çıkarılmamış olması gerekmektedir.

Kargoyu almazsam geri iade edilir mi?

Kargo şirketi teslim edilemeyen kargoyu iade edip kargo sahibine geri gönderebilir. Bu durumda kargo sahibi kargoyu iade etmek için ek ücret ödemek zorunda kalabilir.

İadeleri kim ödeyecek?

Ticaret Bakanlığı’nın “Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” kararına göre tüketici, satın aldığı ürün için teslimat tarihinden itibaren 14 gün içinde cayma hakkını kullanabilir. Ürünü iade etme masrafları tüketiciye aittir.

Kargo bedeli kime aittir?

Kargo ücretinin alıcı mı yoksa satıcı mı tarafından ödeneceğini satıcı belirler. Satışa sunulan ürün alıcı olarak seçilse bile aşağıdaki durumlarda kargo ücreti satıcıya aittir.

Alıcı kargo ücretini ödemezse ne olur?

1-) GÖNDEREN tarafından gönderim yapılması ve kargo ücretinin alıcı tarafından ödenmesi durumunda, alıcı kargo masraflarını ödemediği takdirde teslimat yapılmayacaktır. GÖNDEREN, teslimat talimatsız yapılsa bile kargo masraflarını ödemeyi kabul ve taahhüt eder. Ödeme sorunlarından kaynaklanan gecikmelerden ve anlaşmazlıklardan sorumlu değildir.

Hangi durumlarda iade kabul edilmez?

Niteliği itibarıyla iade edilemeyecek mal/hizmetler, çabuk bozulan ve son kullanma tarihi geçen mal/hizmetler, tek kullanımlık mal/hizmetler ile kopyalanabilir her türlü yazılım ve programlardır.

Ambalajı açılmış ürün iade edilir mi?

Ambalajı açılmış ürünlerde, internet üzerinden satın alınan ürünlerde tüketicinin genellikle cayma hakkı bulunmaktadır.

Kargo iade edilirken ne yazılır?

İade ve değişim için bu faturanın arka yüzündeki “İADE” bölümünü doldurup imzalamanız ve aslını tarafımıza göndermeniz gerekmektedir.

Trendyol etiketi koparılan ürün iade edilir mi?

Ürün etiketi olmadan iade edilebilir mi? İade etmek istediğiniz ürünün etiketinin çıkarılmamış olması gerekmektedir.

Ambalajı açılmış ürün iade edilir mi?

Ambalajı açılmış ürünlerde, internet üzerinden satın alınan ürünlerde tüketicinin genellikle cayma hakkı bulunmaktadır.

Kargo gelmeden iade edilir mi?

Alıcı müşterimiz, bilgileri aldıktan sonra kimliğini ibraz ederek şubeden kargosunu teslim alabilir. Şubeye ulaşmayan kargolar, gönderici bilgisi belirtilerek 3 iş günü içerisinde çıkış şubesine iade edilir.

Trendyol iade faturası nasıl kesilir?

İade faturası düzenlenirken; – Fatura tipi “İADE” olmalıdır. – İade faturasının altında yer alan “Genel Açıklama” bölümünde, iade faturasının hangi siparişe ait olduğu belirtilmelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir