İçeriğe geç

Ikirciklenme Ne Demek

Ikircikleme ne demek?

(< ikircik+len-mek) Şüpheye düşmek, tereddüde ve tereddüte düşmek: Çaka uyanır uyanmaz Akça kızı korktu, tereddüt etti ve sıkıntıya düştü (Mustafa N. Sepetçioğlu).

Ikirciklik ne demek?

Ambivalent kelimesi genellikle kararsız olan ve karar vermede zorluk çeken kişiler için kullanılır ve bu anlamda kullanımı doğrudur. TDK sözlüğünde kararsız, kuşkulu, tereddütlü anlamına gelen İkircik kelimesi, bu durumu yaşayan kişiler için İkircikli olarak kullanılır. Kararsız olan kişilere ambivalent denir.

Ikircikli bir durum ne demek?

Karşıt kavramları çağrıştıran sözcüklerin bir arada kullanılmasıyla alıcıda (dinleyicide, okuyucuda) şaşkınlık yaratan, etkileyici, çarpıcı bir anlatım sanatıdır.

Ikircikli ruh ne demek?

1. Ambivalans, ambivalan kişi: Bir nesne, olay veya durum hakkında karışık veya çelişkili duygulara sahip olma durumudur. Çelişkili duygular ve düşünceler, bireyin kendi içinde çatışma yaşamasına neden olabilir.

Ikircikli ne demek örnek cümle?

İkircikli kelimesinin kökeni nedir, İkircikli kelimesinin kaç anlamı vardır, TDK’ya göre anlamı nedir? – Görevi nedeniyle canı sıkılan ve tam uyuyamayan şoför muavini, çekingen görünmektedir.

Ikile ne demek argo?

Türkçe argoda “hadi ikile” ifadesindeki “ikile” kelimesinin Arnavutçada “git” anlamına geldiğini biliyor muydunuz? 15 Kasım 2014

Ideolocya kelimesi ne demek?

İslam toplumunun ve şehrinin büyük meydanında, herkesin önünde kadın, yüzü, elleri ve ayakları dışında hiçbir yerini çıplak bırakmayacak şekilde namusunu ve örtünmesini ortaya koyar.

Istikrarlı olmak ne anlama gelir?

İstikrar, kararlılık ve azim anlamına gelir. Tutarlı olmak, “öz disiplin” ile yakından ilişkilidir. Ancak, bu işlevi edinmiş kişiler, kararlarını kendi özgür iradeleriyle verirler ve bu kararları tutarlı bir şekilde uygulamakta zorluk çekerler.

Eşleniklik ne demek?

İki terimli bir ifadede, terimler arasındaki işaretin tersine (pozitif ise negatife, negatif ise pozitife) çevrildiği ifadeye o ifadenin eşleniği denir.

Minvalde ne demek TDK?

Osmanlı döneminden beri kullanılan Minval kelimesi 90’lı yılların başından itibaren tekrar popülerlik kazanmıştır. Özellikle gençler arasında sohbetlerde sıkça kullanılan bu kelimenin sözlük anlamı ise şekil ve formdur.

Bağnaz demek ne demek?

Fanatik kavramı, bir fikre veya inanca körü körüne bağlı kalan ve kendisinden başka kimseyi düşünmeyen kişi anlamına gelir.

Mütemadiyen TDK ne demek?

Türk Dil Kurumu’na göre kelimenin doğru yazımı “devamlı”dır. MUTEMEDİYE NE ANLAMA GELİR? Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre kelime mütemadiyen; “devamlı, kesintisiz” anlamına gelir.

Ikircikli bağlanma ne demek?

Kaygılı (ambivalan) bağlanma: Bebekler anne odadayken bile huzursuzdur ve ağlama, sızlanma ve sürekli annenin yanında olmak isteme gibi davranışlar sergilerler. Annenin gidişine aşırı tepki gösterirler ve anne geri döndüğünde öfke ve kızgınlıktan dolayı anneye vurma ve tekmeleme gibi davranışlar sergilerler.

Çift karakterli insana ne denir?

Çoklu kişilik bozukluğu, dissosiyatif kişilik bozukluğu olarak da adlandırılır, bir ruh sağlığı sorunudur. Çoklu kişilik bozukluğu olan bir kişide iki veya daha fazla bağımsız kişilik vardır. Bu kişilikler hastanın davranışlarını farklı zamanlarda kontrol eder.

Kırılgan narsist ne demek?

Kırılgan narsisistik özellikler gösteren bireylerin sosyal durumlarda kaygı yaşayabilecekleri ve aşağılanma ve başkalarından olumsuz geri bildirim alma korkusuyla bu tür durumlardan kaçınabilecekleri bulunmuştur (Besser ve Priel, 2010; Russ, Shedler, Bradley ve Westen, 2008).

Yüksünme nedir ne demek?

Rehavet, dilimizde yaygın olarak kullanılan bir kelime olup, tembellik veya üşengeçlik ya da bir şeyi erteleme isteği anlamına gelir.

Incık ne demek?

İncik, kesilen hayvanların bacaklarının diz ile pantolon arasındaki kısmıdır. Kuzu bacağı, pirzola ile birlikte koyun etinin en popüler kısmı olarak kabul edilir.

Icinden Cıkamamak ne demek?

Bir durumdan çıkamamak. MAKALENİN AÇIKLAMASI: Başarısız olmak, sorunu çözememek.

Içi Kiyilmak ne demek?

Parçalara ayırma (iç organlarını çıkarma) AÇIKLAMANIN AÇIKLAMASI: Açlıktan midede ezilme hissi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir