İçeriğe geç

En Zengin Basketbolcu Kim

Dünyanın en zengin basketbolcusu kim?

LeBron James – 128,2 milyon dolar. Giannis Antetokounmpo – 111 milyon dolar. Kylian Mbappe – 110 milyon dolar.

En iyi basketbolcu ne kadar kazanıyor?

LeBron James, 86 milyon dolarlık geliriyle üst üste üçüncü kez NBA’in en çok kazanan basketbolcuları listesinde zirveye oturdu; bu gelirin 55 milyon doları sponsorluklardan geldi. Golden State Warriors’ın yıldız basketbolcuları Kevin Durant ve Stephen Curry ise sırasıyla 62,5 milyon dolar ve 47,1 milyon dolar ile James’i takip etti.

Tarihin en iyi basketbolcusu kim?

PlayerMatch1LeBron James14752Kerim Abdulcabbar15603Karl Malone14764Kobe Bryant13466 satır daha4 Mart 2024

En uzun basketbolcu kimdir?

Pivot pozisyonunda çalışmaktadır. NBA takımı San Antonio Spurs’ta oynamaktadır. Kendi jenerasyonunun en büyük basketbol potansiyellerinden biri olarak kabul edilen Wembanyama, 2023 NBA Draft’ında Spurs tarafından ilk sıradan seçilmiştir. 2,24 metrelik boyuyla Wembanyama, NBA’deki en uzun aktif oyuncudur.

En zengin sporcu kim?

RONALDO ZİRVEDE Listenin ilk sırasında yer alan Cristiano Ronaldo 136 milyon dolar kazanırken, Lionel Messi 130 milyon dolarla ikinci, Kylian Mbappe ise 120 milyon dolarla üçüncü oldu. Listedeki 10 sporcunun toplam geliri 1 milyar 117 milyon dolara (33 milyar TL) ulaştı.

Michael Jordan’ın serveti ne kadar?

3,2 milyar ABD doları (2024)Michael Jordan / Net Değer

Curry ne kadar maaş alıyor?

55,76 milyon USD (2025)Stephen Curry / Maaş

Sertaç Şanlı ne kadar maaş alıyor?

Real Madrid’in yeni transferleri Thomas Heurtel, Maccabi’nin yıldızı Scottie Wilbekin ve Barcelona’nın yeni uzunu Sertaç Şanlı da yaklaşık 1.5 milyon dolar maaş alacak.

Larkin ne kadar maaş alıyor?

1,45 milyon USD (2015)Shane Larkin / Maaş

NBA 69 numara neden yasak?

69 numaralı formayı giymek istedi ve daha gerçekleşmeden NBA tarafından yasaklandı. Nedeni açık, durum açık. Takım sahibi Mark bu durumdan memnun değildi ve hala bu formayı ofisinde saklıyor.

NBA sayı rekoru kimde?

Philadelphia 76ers’tan Joel Embiid, Amerikan Basketbol Ligi (NBA) maçında 70 veya daha fazla sayı atan oyuncular listesine girdi. NBA’de bir maçta en çok sayı atan oyuncu rekoru 100 sayıyla Chamberlain’e ait.

Dünyaca ünlü basketbolcu kimdir?

Listede Michael Jordan ve Kobe Bryant gibi isimlerin yanı sıra aktif kariyerlerini sürdüren Giannis Antetokounmpo, Carmelo Anthony, Stephen Curry, Anthony Davis, Kevin Durant, James Harden, LeBron James, Kawhi Leonard, Damian Lillard, Chris Paul ve Russell Westbrook gibi isimler de yer aldı.

En kısa boylu basketbolcu kim?

Charlotte Hornets efsanesi Muggsy Bogues, 1.60 boyuyla NBA tarihinin en kısa oyuncusu! #NBAsundays.

Dünyanın en iyi Türk basketbolcusu kimdir?

Mehmet Okur şu anda NBA’de şampiyonluk kazanmış ve All-Star olmuş tek oyuncudur. Kariyer sezonunu 18.0 sayı, 9.1 ribaund ve 2.4 asist istatistikleriyle tamamladı. Hidayet Türkoğlu, NBA’de En Çok Gelişen Oyuncu ödülüyle kişisel ödül alan tek oyuncudur.

NBA en kısa oyuncu kaç cm?

1,6 mMuggsy Bogues / Yükseklik

Dünyanın en iyi Türk basketbolcusu kimdir?

Mehmet Okur şu anda NBA’de şampiyonluk kazanmış ve All-Star olmuş tek oyuncudur. Kariyer sezonunu 18.0 sayı, 9.1 ribaund ve 2.4 asist istatistikleriyle tamamladı. Hidayet Türkoğlu, NBA’de En Çok Gelişen Oyuncu ödülüyle kişisel ödül alan tek oyuncudur.

LeBron James serveti ne kadar?

1,2 milyar ABD doları (2024)LeBron James / Net Değer

Dünyanın en zengin insanı kim?

Dünyanın en zenginleri sıralaması yine değişti. Fransız iş adamı Bernard Arnault, Elon Musk ve Jeff Bezos’u geride bırakarak listenin ilk sırasında yer aldı.

Michael Jordan dünyanın en iyi basketbolcusu mu?

ABD profesyonel basketbol ligi NBA’in resmi internet sitesine göre, “Michael Jordan, tüm zamanların en büyük basketbolcusudur.” Michael Jordan, döneminin en büyük pazarlama başarılarına sahip sporcuları arasında yer alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir