İçeriğe geç

Amiyane Tabiri Ne Demek

Amiyane tabir ne demek TDK?

Yaygın kullanımın TDK’ya göre sözlük anlamı nedir? Türk Dil Kurumu’na göre kelime grubu halk dilinde “halkın ağzında veya halkın sözünde” şeklinde ifade edilmektedir. ”Konuşma dilinde ise uzun olarak adlandırılır.”29 Eylül 2021

Çok amiyane ne demek?

Kelime Anlamı: Amiyane, sıradan, yaygın, basit veya yaygın olarak kullanılan bir şeye atıfta bulunan bir sıfattır. Bir nesne, olay veya durum sıradan olduğunda, herkes tarafından genel olarak bilinen veya karşılaşılan bir şeydir.

Amiyane ne demek edebiyatta?

İnsanlar bu deyimin açıklaması konusunda çok meraklılar. Amiyane nedir, deyimin anlamı nedir, halk arasında veya günlük dilde ne anlama gelir?

Amiyane mi ambiyane mi?

Türkçedeki birçok kelimede olduğu gibi bu kelimede de çeşitli yazım hataları bulunmaktadır. Türk Dil Kurumu’na göre bu kelimenin doğru yazımı “amiyane”dir.

Amiyane yerine ne kullanılır?

Türk Dil Kurumu’na göre kaba, bayağı anlamına geliyor. İkinci anlamı ise sıradan.

Zebil ne demek TDK?

TDK’ya göre Zebil kelimesi; zayıf, yoksul, sefil anlamına gelen bir kelimedir.

Münavebe ne demek TDK?

Ekim nöbeti, aynı tarlaya farklı ürünlerin sırayla ekilmesidir.

Beynelmilel nedir?

Türk Dil Kurumu’nun (TDK) tanımına göre “uluslararası” kelimesi, Arapça kökenli bir kelime olup “uluslararası” anlamına gelmektedir.

Mülahaza etmek ne demek?

“Consideration” Arapça kökenli bir kelimedir ve düşünme, fikir, düşünce ve görüş anlamına gelir. Bir konu hakkında derinlemesine düşünme veya bir sonuca varma anlamında kullanılır.

Ambiyans ne demek?

Ambiyans kelimesi hava ve çevre anlamına gelir. Ambiyans kelimesi ayrıca bir hayvanın veya bitkinin çevresel özellikleri için de kullanılır.

Bayağı olmak ne demek?

Vulgar kelimesinin anlamının yaygın olduğu söylenir. Vulgar kelimesi aynı zamanda despicable kelimesinde de kullanılabilir. Vulgar kelimesi basit, sıradan, bayağı ve banal gibi anlamlarda kullanılabilir.

Müfred edebiyat ne demek?

Mufred kelimesi divan edebiyatında terim olarak kullanılır. Diğer beyitlerle anlamsal ilişkisi olmayan ve bu nedenle tek başına okunduğunda anlam ifade eden beyitlere mufred denir. Müfredler genellikle divanların son sayfalarında bulunur.

Amiyane tavır ne demek?

Gün boyunca çeşitli medya organlarından duymuş olabilirsiniz; ancak anlamı unutulan veya ilk kez duyulan kelimelerle de karşılaşabilirsiniz.

Beynelmilel nedir?

Türk Dil Kurumu’nun (TDK) tanımına göre “uluslararası” kelimesi, Arapça kökenli bir kelime olup “uluslararası” anlamına gelmektedir.

Tabir ne demek kökeni?

Deyim – Nişanyan Sözlük. Arapça ˁbr kökünden gelen ve “anlam çıkarmak, yorumlamak, özellikle rüyaları yorumlamak” anlamına gelen taˁbīr تعبير kelimesinden ödünç alınmış bir kelimedir.

Tahribe ne demek TDK?

Arapçadan dilimize geçen “harap” sözcüğünden türemiştir. Sözcüğün sözlük anlamı “bir yere veya bir şeye zarar vermek”tir. Sözcüğün çoğul hali yıkım olarak yazılır. Metaforik olarak yıkım, duyguları incitmek ve düzeni bozmak anlamına gelir.

İmtina etmek ne demek?

14. yüzyılda literatüre giren “perhiz” kelimesinin ilk anlamı, kısıtlama ve mesafeli olmaktır. Bu kelime günümüzde utanç anlamında da kullanılmaktadır. Kelimenin bir diğer anlamı ise imkânsızlık ve imkansızlıktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir